Köp online

Där finns ett par riktigt bra pulsband ute på marknaden och det finns stöd för både ANT+ samt Bluetooth Smart. Lite beroende på vilken enhet du har så finns det stöd för det mesta. En tumregel är att Garmin-enheter använder sig av ANT+ vilket alla Garmin pulsband har, men alla andra märken av pulsband använder sig av Bluetooth Smart. Det är stor chans att din Garmin pulsklocka använder sig av både ANT+ och Bluetooth Smart.

Har du t.ex. en Polar träningsklocka så är det 99% chans att den endast stödjer Bluetooth Smart och då faller alla Garmin pulsband bort för de har endast stöd för ANT+.

sportamore

Sportamore har ett väldigt bra utbud av både Garmin och Polar pulsband. Sportamore säljer även Garmin-modellerna som är tillför simning och thrithlon.

Besök Sportamore

multitriathlon

MultiTriathlon har bra priser på både Polar och Garmin pulsband, de säljer även storsäljaren Polar Pulsband H7.

Besök MultiTriathlon

Kort köpguide

Här kommer ett par snabba tips innan du köper ett pulsband från något märke.

  • Garmin-enheter så som t.ex. pulsklocka använder sig av ANT+ vilket endast Garmin pulsband har, men många klockor från Garmin har stöd av både ANT+ och Bluetooth Smart. 
  • Har du en Polar träningsklocka så är det 99% chans att pulsklockan inte har stöd för Garmins olika pulsband, samma gäller även andra märken.
  • Batteritiden är bättre på ANT+-enheter men idag är Bluetooth Smart så energisnålt att det inte gör någon skillnad direkt. Många Bluetooth Smart enheter håller nästan 350 timmar och det är fullt tillräckligt för de flesta personer. Batterier är också billigt.
  • För dig som håller på med simning eller triathlon så finns det särskilda pulsband att köpa från Garmin som ska vara bättre när det kommer till simning.